Al llarg de 10 anys, Joaquín Ruiz de Arbulo ha estat el principal guia de les visites culturals del FET a TARRAGONA. Amb ell hem conegut més i millor el Circ, l’Amfiteatre, les Muralles, el Fòrum de la Colònia, el Pont del Diable, el mausuleu de Centcelles o la Torre dels Escipions. El seu estil amè i pedagògic compta amb molts seguidors i per això el passat mes de setembre li vam lliurar una de les Distincions FET 2023.
L’arqueòleg serà un dels protagonistes del número 62 del FET, l’última revista d’aquesta etapa. En una àmplia entrevista, Ruiz de Arbulo repassa -amb un punt crític- l’evolució del patrimoni arqueològic de Tarragona dels últims 40 anys i ens explica com i per què va arribar a la ciutat a la dècada dels vuitanta i s’hi va quedar.
L’ARQUEÒLEG ANALITZA 40 ANYS DE PATRIMONI ARQUEOLÒGIC A TARRAGONA
Docència, recerca i divulgació, tres potes en la vida professional d’aquest tarragoní d’adopció. El catedràtic d’Arqueologia en parla en l’entrevista de Ricard Lahoz que tanca un cicle de converses amb gent de Tarragona que destaca en el seu àmbit professional.
Les fotos de David Oliete se situen al Parc de la Quinta de Sant Rafael. Per què Ruiz de Arbulo ha triat aquest lloc? Sorprèn que no hagi escollit algun dels monuments Patrimoni Mundial. Els motius els descobrirem a la revista, que us arribarà a partir del 14 de novembre.